top of page
Vogelreizen in Chiapas, Mexico.

   Wij bieden verschillende routes in onze prachtige deelstaat Chiapas, waar meer dan 600 soorten vogels waargenomen kunnen worden. Elke route is bedacht voor bepaalde soorten en ontwikkeld met lokale mensen om authentieke interacties, eten, verblijf en, natuurlijk, vogelplekken te bieden.
   Omdat wij in Chiapas woonachtig zijn bieden we onze tours gedurend het hele jaar. Deze kunnen ook in tijdsduur, moeilijkheid en/of plek gepersonaliseerd worden.
Ook geven we eendagse tours in San Cristóbal de las Casas en omgeving
voor een of tot zes personen.


 
Zanger Route
Zanger Route (3 dagen)
Prijs:  11,000 MXN per persoon. (gidsen, transport, eten tijdens wandelingen en lunch zijn inbegrepen. Verblijf en avondmaaltijden zijn niet inbegrepen)

Aantal deelnemers: 2-6.


   Deze tour wordt in de omgeving van San Cristóbal de las Casas gedaan, waar ongeveer 280 soorten vogels geobserveerd kunnen worden. Hier zullen we meer dan 30 soorten zangers, en bijzonderheden zoals de rozekopzanger, roodbrauwwinterkoning, blauwkeelmotmot, zwartkeeldwerggaai, Elliots kolibrie of de Ridgways zaaguil zoeken. De beste tijd om deze reis te maken is vanaf eind september tot begin mei. Ophaal- en eindpunt van deze reis is in San Cristóbal de las Casas.
Kuifarend

Kuifarend Route (3 dagen) 

Prijs:  14,500 MXN per person. (gidsen, verblijf, transport en maaltijden zijn inbegrepen)

Aantal deelnemers: 2-6.

Deze route is een goeie optie om veel vogels soorten te spotten ongeacht de tijd van het jaar. Tijdens deze reis zullen we de begroeiing zien veranderen, van dichte en lage struiken tot het tropische regenwoud van "El Ocote" natuurreservaat. Deze route heeft ook spectaculaire uitkijkpunten. Hier bevinden zich Mexicaanse endemische soorten zoals de Navawinterkoning, deltasnaveltiran, rode granaat-zanger of indrukwekkende soorten zoals de zwarte kuifarend, bonte kuifarend of zelfs de azuurcotinga. De lokale wachters van dit woud zullen ons met lekkere lokale eten en comfortabele slaapplekken ontvangen. Ophaalpunt en einde van deze reis is in Tuxtla Gutierrez of San Cristóbal de las Casas.

Gors Route (3 dagen)   

Prijs:  17,000 MXN per person. (gidsen, verblijf, transport en maaltijden zijn inbegrepen)

Aantal deelnemers: 2-6.

Deze route is vooral bedacht om Mexicaanse endemische soorten en watervogels te observeren. We reizen naar de kust van Pijijiapan (met wat tussenstops) om de reuzenwinterkoning, geelvluegelbuidelspreeuw, pacifische aratinga of geelnekamazone te zoeken. Daar nemen we een boottocht om de groottallige vogel fauna van de mangroven te observeren terwijl onze mexicaanse kust ontbijt bereid wordt voor de terugkomst. Als extra activiteit maken we een wandeling op het strand om zeevogels te bekijken. Vervolgens reizen we terug naar Tonalá; daar, in de bergen , zullen we op zoek gaan naar de rozebuikgors, regenbooggors, kaneelstartgors, doubledays kolibrie, groenvoorhoofdamazilia, west-mexicaanse chachalaca, grijskoptrogon en deltasnaveltiran. Deze tour kan gedurende het hele jaar gedaan worden, maar in maart/april of oktober kan je de massale migratie van roofvogels die over dit gebied heen vliegen waarnemen. Ophaalpunt en einde van deze reis is in Tuxtla Gutierrez of San Cristobal de las Casas.

Gors
Quetzal

Gaai Route (4 dagen) 

Prijs: 19,000 MXN per persoon. Aantal deelnemers: 2-6.

We beginnen onze reis in een van de grootse bergdraslanden van Chiapas, in Comitán. Een geweldige plek om watervogels te observeren en zelfs de zeggewinterkoning. Vervolgens gaan we naar Chinkultic, een mayatempel met een grote vogeldiversiteit en spectaculaire zicht over de regio. De rest van de reis is bestemd om Montebello National Park per land en water te verkennen. Daar zijn er veel schuwe nevelwoud vogelsoorten te zien, zoals de quetzal, azuurkapgaai, blauwkeelmotmot, groenkeeljuweelkolibrie, verschillende muisspechten, tangaren, winterkoningen en gaaien. Voor het einde van onze reis, maken we nog een stop in de mayatempel van Tenam Puente, en daar zullen we op zoek gaan naar de groene gaai, kleine schaarstaartkolibrie, blauw-witte spotlijster en de gordeltiran.
Ophaal en eindpunt van deze reis is in Comitán.

Hoorgoean Route (4 dagen)   

Prijs:  20,200 MXN per person. (gidsen, verblijf, transport en maaltijden zijn inbegrepen)

Aantal deelnemers: 2-6.

Deze route gaat over de Tacaná vulkaan. Het is een beschermde natuurgebied met naaldbos en resten nevelwoud. Het is een van de laatste schuilplaatsen voor vogelsoorten waarvan het verspreidingsgebied tussen Chiapas en Guatemala gelegen is, zo als bijvoorbeeld de rozenkopzanger, hoorngoean, quetzal, rode sabelvleugel en azuurstuittangare.  Tijdens deze tour kamperen we in een Mame dorpje, de oorspronkelijke bewoners aan de voeten van de vulkaan.De beste tijd om deze tour te nemen is tussen November en eind April. Ophaalpunt en einde van deze reis is in Tapachula (vliegveld).

Hoorngoean
bottom of page