top of page

Over ons


Wij zijn een tourbedrijf gespecialiseerd in vogelreizen in de deelstaat Chiapas, Mexico. Onze missie is om een onvergetelijke ervaring aan onze klanten te bieden, een ervaring die hopelijk inspireert om voor onze planeet te zorgen.

Wat ons anders maakt is onze ethische code, samenwerking met de lokale bevolking en transparantie naar onze klanten, door alleen routes te bieden die we echt kennen.

We zijn een team van
gidsen (gecertificeerd door de federale ministerie voor tourisme) met een enorme passie voor vogels en de biodiversiteit van onze deelstaat, Chiapas:

Eric, geboren in Acacoyagua, heeft alternatieve tourisme in de UNICH gestudeerd, in San Cristóbal de las Casas. In 2008 nam hij een cursus om gidsen in vogelobservatie op te leiden. Sindsdien werkt hij als gids en milieumentor. Hij heeft ook als observator gewerkt in projecten over de hoorngoean en quetzal.  Hij is mede-oprichter van Sabes Aves.

Patricia, uit Romerillo, Chamula, heeft ook alternatieve tourisme gestudeerd in de UNICH. Sinds 2014 richt zij haar carrière op de vogelfauna van Chiapas als milieu mentor. Ze heeft ook als observator voor quetzal gewerkt. Zij is mede-oprichter van Sabes Aves.

 

Valente, geboren in San Cristóbal de las Casas, is een industriële ecoloog van de TU Delft/Universiteit Leiden. Hij begon met vogels observeren toen hij 7 jaar oud was. Hij is de nieuwste teamlid.

Eric. Birdwatching Mexico. Birding Chiapas. Birding Mexico. Birdwatching Chiapas. Vogelrezien Mexico
Patricia Birdwatching Mexico. Birding Chiapas. Birding Mexico. Birdwatching Chiapas. Vogelrezien Mexico
Gids. Birdwatching Mexico. Birding Chiapas. Birding Mexico. Birdwatching Chiapas. Vogelrezien Mexico

​​Chiapas

Het landschap van Chiapas varieert van kust tot bergtoppen boven de 3,000 meter. Binnen dit hoogteverschil zijn de geografie en ecosystemen verschillend, en dit maakt de deelstaat een van de meest rijke aan flora en fauna van heel Mexico. Qua vogels is Chiapas zeer boeiend omdat daar twee spreidingsgebieden overlappen, en wel die van vogels uit Midden-Amerika en die van Mexicaanse endemische vogelsoorten; bovendien ligt het op de route van trekkende vogels. Hier kan men meer dan 650 soorten vogels waarnemen.

Ethiek tijdens onze reizen

Wij bevinden ons in een tijdperk waar we de laatse individuen van veel vogelsoorten en de resten van natuurgebieden kunnen waarnemen. Nu, meer dan ooit, moeten we zo respectvol mogelijk zijn met onze omgeving. Daardoor volgen wij de volgende ethische code:

           -Blijf op de wandelpaden.
           -Wandel in stilte.
          -G
een gebruik maken van playback want dat heeft een negatief effect op het gedrag en populaties van vogels .
           -Niet direct op dieren schijnen met zaklampen, laserpointers of flitsen.
           -Afstand houden van nesten.
           -Afstand houden van vogel in rust.
      
-Geen informatie publiceren van bedreigde vogelsoorten of nesten. Dit mag wel een tijd later gedaan worden zonder de exacte locatie te delen.

Ieder van deze punten kunnen voorkomen dat vogels onnodig sterven.

Comfort en veiligheid

Niet alleen is het belangrijk om voor de natuurlijke omgeving en het welzijn van de vogels te zorgen maar ook voor ons welzijn en ons plezier. Denk, daarom, tijdens de reis om:

       Goed te eten
       Genoeg water te drinken
       Kleren dragen die je tegen de zon, insecten en/of regen zullen beschermen.
       Biologisch afbreekbaar insectenbescherming te smeren

Uw gezondhied en veiligheid zijn belangrijk voor ons en daarom zijn wij ook opgeleid in eerste hulp.

bottom of page